Werk vinden

Susan raakte haar werk kwijt en lag ook nog in scheiding. Haar werk in de horeca was lastig te combineren met de kinderen. UWV en de gemeente Den Haag helpen haar met een opleiding in de zorg. Dat sluit beter aan op haar wensen. 

Aan het begin van je WW-periode krijg je een uitnodiging van je adviseur. Deze kijkt samen met jou welke mogelijkheden er zijn om weer aan het werk te kunnen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je daarbij te helpen, zoals workshops, trainingen en scholingstrajecten. Misschien is een opleiding doen tijdens je WW-periode iets voor jou!

Ontdek het zelf op werk.nl 

Op de website van werk.nl kan je een afspraak maken met je adviseur werk. Dit doe je via de Werkmap. Ook vind je op werk.nl het laatste nieuws over de arbeidsmarkt en informatie over het maken van een goede CV en motivatiebrief. 

UWV Webinars

UWV biedt verschillende webinars aan. Je kan je hiervoor inschrijven en je kan webinars die al eerder zijn geweest, terugkijken.

“Via UWV volg ik nu een opleiding voor de zorg, zodat ik daarin kan assisteren.”

De beroepenkaart

Zoek je informatie over een bepaald beroep? Dat kan via de beroepenkaart. Hier ontdek je hoeveel werkzoekenden naar dit beroep zoeken, welke opleiding ze hebben gedaan en welke beroepen vergelijkbaar zijn met het beroep waar je op zoekt. Zo kan je gerichter op zoek naar werk.

Regel je zaken op de website van UWV

De website van UWV biedt onder andere de mogelijkheid om betalingen van je uitkering bij te houden, wijzigingen door te geven en ziekmeldingen te doen. Ook kan je hier elke maand je inkomstenformulier invullen.

UWV WEBINARS

Solliciteren zonder passende werkervaring

Hoe pak je een sollicitatie aan als je de juiste werkervaring mist? In dit webinar geven we je tips en advies over hoe je zonder passende werkervaring succesvol kunt solliciteren en hoe je jouw cv goed kunt laten aansluiten op de vacature.

Schrijf je in